top of page

PLATAFORMA DE FIDELITZACIÓ DEL COMERÇ LOCAL "MONEDER"

A rel del tancament dels negocis per mor del Decret d’Alarma però, encara més, en previsió del futur incert que provocarà la pandèmia de la Covid-19 en el comerç local, l’Ajuntament de Santa Maria del Camí i l’Associació de Comerciants i Serveis de Santa Maria del Camí decidiren unir esforços.

Després d’analitzar diversos projectes i eines existents al mercat, s’ha escollit “Moneder”, una eina de fidelització i comunicació que ha de servir per fidelitzar els clients del comerç de proximitat. Moneder és una eina de fidelització i comunicació que ajudarà a augmentar les vendes i el benefici del comerç local, integrant serveis municipals i premiant els clients amb euros (o punts) que es podran utilitzar per pagar les seves compres futures.

S’ha valorat molt la experiència ja contrastada de Moneder, davant d’altres alternatives, per la seva implantació a nombroses ciutats i municipis de Catalunya i el País Valencià, així com també a Eivissa.

Els comerços que se’n vulguin beneficiar només necessitaran estar associats i disposar de connexió a internet i un dispositiu (tablet, ordenador o smartphone), sense cap cost adicional.

Ja s’està treballant en la programació i disseny de la plataforma. S’espera en qüestió de setmanes poder realitar les formacions/presentacions bàsiques per als comerços, en els que se’ls explicarà el funcionament i se’ls hi atorgaran les dades i contrasenyes per registrar-se, de manera que puguin fer-ho el més aviat possible cas d’estar oberts, o poder fer-ho tot just puguin obrir quan els ho permeti el govern.

Encara més important serà la implementació, d’aquí a uns mesos, d’un Marketplace integrat a la APP, des del qual els usuaris podran comprar online als comerços integrats a Moneder. Es començarà amb una primera versió simplificada, i s’aniran afegint prestacions i funcionalitats a mesura vagi madurant la implementació.

Una altra funcionalitat que es preten incloure en el futur, és la reserva horaria a establiments, per a poder reservar taula a restaurants, a perruqueries, a fisioterapeutes o d’altres serveis que, amb la nova realitat que s’imposarà es veuran obligats a reduïr aforaments o esponjar visites.

Estam parlant per tant, d’una eina flexible, que s’anirà adaptant a la realitat i esperam representi un benefici per al municipi i els seus comerços.

Featured Posts
Recent Posts